Руският гранд Спартак Москва разби холандския колос Аякс с 3:0 в 1/8-финал-реванш от турнира Лига Европа. Московчани бяха спечелили и първата среща в Амстердам с 1:0 и така се класираха за 1/4-финалите в надпреварата д общ резултат 4:0.

Мачът в Москва започна много добре за домакините, които поведоха в резултата още в 21-ата минута. Тогава капитанът на Спартак Алекс изведе Дмитрий Комбаров на изгодна позиция и последният реализира за 1:0. Този гол тотално обезвери гостите от Амстердам, които бяха в този мач без титулярния си вратар Маартен Стекеленбург, който счупи палец на дясната ръка и след претърпяна операция ще отсъства от терените до края на сезона.

В 30-ата минута голмайсторът на първото попадение Дмитрий Комбаров асистира на Уелитон, който покачи на 2:0. До края на полувремето нови голове не паднаха и така Спартак се оттегли на почивка с комфортна преднина.

След почивката в 54-ата минута интригата в мача тотално бе убита, след като капитанът Алекс оформи крайното 3:0. От тук до края срещата просто се доиграваше, като гостите тотално се бяха примирили и дори не се опитаха да отбележат почетно попадение. В крайна сметка Спартак се класира за следващия етап и с нетърпение може да очаква утрешния жребий за 1/4-финалите в Лига Европа. /БЛИЦ