Скандалният съдия Ивайло Стоянов е получил оценка 8,4 за представянето си в първия пролетен кръг. Тогава той ръководи двубоя Калиакра – Славия (0:1). След края на двубоя кметът на Каварна Цонко Цонев изрази недоволство от рефера. Именно Ивайло Стоянов стана причина градоначалникът да заплаши с бойкот предстоящия мач срещу “Левски” в събота. Кметът обяви, че ако нарядът на съдията на двубоя Черно море – ЦСКА не бъде сменен, Калиакра няма да излезе срещу “сините”.

“От БФС му дадоха оценка 8,4, перфектна оценка за клането срещу нас. От едно безумно решение един футболен празник ще се провали. БФС ще трябва да плати неустойка в размер на 200 хиляди лева на телевизията, тъй като ще пропадне излъчването на мача ни с “Левски”. Този съдия (б.р. – Ивайло Стоянов) научих, че го пращат на семинар в УЕФА, подготвят го да става международен съдия. Вие представяте ли си какви хора пращаме да се излагат в Европа, а добрите ни международни рефери свирят в “Б” група. Георги Игнатов и Цветан Георгиев вече 2 години не свирят заради прищевките на двама президенти в “А” група”, заяви Цонко Цонев в ефира на БиТиВи.

“От Боби Михайлов зависи дали ще има мач. Призовавам го да влезе в ролята си на президент, защото имам чувството, че Костадин Костадинов е станал президент на БФС. В последните няколко дни само за него се говори, от него излизат всички скандали. Призовавам Боби Михайлов да бъде мъж, да вземе решение мачът да се състои. Знаят ми характера, че като кажа нещо, ще стане”, закани се още веднъж кметът на Каварна./БЛИЦ