Футболистите на "Левски" няма да играят мач в събота в Каварна, а ще разглеждат забележителностите в морския град. Това заяви пред БЛИЦ кметът Цонко Цонев, който е твърд в намерението си Калиакра да бойкотира предстоящото домакинство на "сините".

Както е известно, градоначалникът постави ултиматум към Съдийската комисия да смени назначението на Ивайло Стоянов, който трябва да ръководи Черно море - ЦСКА. След загубата на Калиакра с 0:1 от Славия Цонев настоя въпросният рефер да бъде наказан от БФС, но санкция не последва.

"Твърд съм в решението си. Ще видите, че ако не сменят съдията на двубоя във Варна, мач в Каварна няма да има. Говоря ви истината. Тогава БФС ще загуби 200 000 лева, които трябва да плати на телевизията като неустойка. Мачът ни е от 18 часа в събота, точно в прайм тайма. Така че би трябвало да сменят наряда на некадърника Ивайло Стоянов и да поверят мача във Варна на друг рефер", заяви Цонев.

"Нека "Левски" да дойде, чакаме ги. Много хубаво ще си прекарат в Каварна. Лично аз ще ги разведа из всички забележителности. Ще видят нос Калиакра, на мидената ферма ще ги заведа. Дори и на игрището за голф ще отидем. Подготвил съм им много добра културно-кулинарна програма", коментира кметът на Каварна.

"Коце Костадинов да спре да си налага протежетата. Писна ми вече, да си подава оставката на момента. Готов съм да му дам Калиакра. Като е толкова отворен, нека той да издържа клуба, да плаща заплатите на футболистите, таксите на съдиите. Нека и да плати неустойката от 200 000 лева на телевизията. Той, а не БФС. Защото вината да няма мач в Каварна е негова. Нека съдията Таско Тасков и асистентите му дойдат в събота в Каварна, но да знаят, че 3000 лева няма да им ги плащам аз, а Коце Костадинов да се оправя с тях", каза още Цонко Цонев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ