Интер се класира на 1/4-финал в Шампионската лига. Настоящият шампион стигна до драматичен успех с 3:2 като гост на Байерн (Мюнхен). Италианците загубиха първия мач у дома с 0:1, но с общ резултат 3:3 и повече отбелязани голове продължават напред. Германският гранд бе на минута от класиране за следващата фаза, но македонецът Горан Пандев смълча трибуните и прати Интер напред.

Двата отбора играха на финал миналата година и тогава Интер спечели трофея. Италианците успяха и този сезон да се справят с Байерн. Баварците отпадат на 1/8-финал в Шампионската лига за първи път от 2006 година. Интер продължава да мечтае да се превърне в първия отбор, печелил две поредни издания на най-комерсиалния клубен турнир, откакто придоби формата на Шампионска лига от сезон 1992/93.

Срещата започна превъзходно за Интер, който поведе още в 3-ата минута с попадение на Ето'о. Камерунецът бе изведен зад защитата от Пандев и прокара топката между краката на Томас Крафт. При гола останаха съмнения за засада, но страничният рефер не вдигна флага. В 21-ата минута Ариен Робен напредна през центъра, мощният му шут се оказа прекалено труден за Жулио Сезар, топката отскочи и Марио Гомес я вкара за 1:1. Байерн продължи да доминира след изравняването. В 25-ата минута Гомес стреля силно, но Жулио Сезар изби. Шест минути след това Байерн (Мюнхен) стигна до втори гол. В основата на попадението отново бе Ариен Робен. Негови пас се отклони от защитник на гостите, топката попадна в непокрития Мюлер, който реализира за 2:1.

14.jpg

В следващите минути домакините продължиха да натискат и разпиляха защитата на гостите. Почти всяка атака се оказваше голова, но Байерн като по чудо не реализира попадение. Сезар спаси удар на останалия сам срещу него Рибери. В 49.0-ата минута французинът подаде към Гомес, който почти от аутлинията върна топката към вратата. Андреа Ранокиа и Мюлер се хвърлиха на шпагат, бранителят пръв достигна кълбото, но после то се отби от крака на германеца и срещна гредата. Интер имаше шанс да изравни, но шутът на Снайдер от фаул мина над гредата. В 43-ата минута Робен от малък ъгъл не успя да вкара трети гол за Байерн.

15.jpg

В 60-ата минута дълго подаване бе овладяно от Ето'о, който свали топката към Пандев, но той пропусна. Три минути след това Интер стигна до изравнително попадение. След продължителна атака Уелси Снайдер хубав удар по земя изненада Крафт и върна надеждите на "нерадзурите" - 2:2. В 68-ата минута Ван Гаал смени Робен с Хамит Алтънтоп. Почти веднага дойде и втората смяна - Ван Буйтен напусна с накуцване, а неговото място зае Бадщубер. В 81-ата минута хубава комбинация на Интер освободи позиция за стрелба на Снайдер, но той срещна стената от тела в наказателното поле. В 89-ата минута майсторски пас на Ето'о стигна до Горан Пандев, който не остави никакви шансове на Крафт и оплете топката в горния ляв ъгъл на вратата./БЛИЦ

Байерн (Мюнхен) – Интер 2:3
(1:0 в първия мач)
0:1 Самуел Ето`о (4), 1:1 Марио Гомес (21), 2:1 Томас Мюлер (31), 2:2 Уесли Снайдер (63), 2:3 Горан Пандев (89)

http://imagecache.soccerway.com/new/teams/150x150/961.gif Байерн: 30.Томас Крафт, 2.Брено (90 - Тони Кроос), 30.Луис Густаво, 5.Даниел Ван Буйтен (70 - Бадщубер), 21.Филип Лам, 23.Даниел Пранич, 25.Томас Мюлер, 31.Бастиян Швайнщайгер, 7.Франк Рибери, 10.Ариен Робен (68 - Хамит Алтънтоп), 33.Марио Гомес
Резерви: Ханс Бут, Хамит Алтънтоп, Отл, Клозе, Бадщубер, Тони Кроос, Анатолий Тимошчук


inter.gifИнтер: 1.Жулио Сезар, 26.Кристиян Киву (87 - Нагатомо), 6.Лусио, 13.Дъглас Майкон, 15.Андреа Ранокиа, 19.Естебан Камбиасо, 5.Деян Станкович (51 - Кутиньо), 8.Тиаго Мота, 10.Уесли Снайдер, 9.Самуел Ето`о, 27.Горан Пандев (90 - Хусине Харджа)
Резерви: Кастелаци, Кордоба, Карджа, Марига, Матераци, Кутиньо, Нагатомо

Мюнхен, “Алианц Арена”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Жълти картони: Брено, Луис Густаво (Байерн); Лусио, Тиаго Мота, Горан Пандев, Хусине Харджа (Интер)