Холандският колос Аякс загуби на своя "Амстердам Арена" от Спартак (Москва) с 0:1 в първи мач между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа. Единственият и победен гол за московчани, които за първи път в своята история играха в изцяло черни екипи, донесе Алекс Мескини в 57-ата минута. Така Спартак направи сериозна крачка към 1/4-финалите на надпреварата. 

През първото полувреме домакините бяха пълни господари на терена, но много неточни удари и спасяванията на вратаря на гостите Андрей Дикан запазиха резултата 0:0 до почивката. Гостите не успяха да създадат нито едно чисто голово положение за 45 минути игра.

След почивката Аякс отново започна по-добре и Дикан спаси мощен удар на Де Зеув. Доста изненадващо с оглед събитията на терена в 57-ата минута капитанът на гостите Алекс Мескини се завъртя майсторски и излъга дама бранители на домакините, след което с плътен удар не остави шансове за вратаря Маартемн Стекеленбург - 0:1. След голва домакините натиснаха, но така и не успяха да пробият гъстата защита на гостите и великолепният на вратата Дикан, отразил всеки един удар. В крайна сметка Аякс загуби и е на път да отпадне рано рано от турнира. /БЛИЦ