Бенфика победи Пари Сен Жермен с 2:1 в първи мач между двата отбора от 1/8-финалите в Лига Европа. Парижани успяха да открият с гол на Люиндола, но "лисабонските орли" обърнаха мача с попадения на Макси Лопес и Франко Яра.

Гостите от Франция започнаха по-добре мача и в 14-ата минута успяха да поведат с гол на Пеги Люиндола, който остана сам срещу вратаря на домакините Роберто и вкара за 0:1. Малко след гола парижани можеха да увеличат аванса си, но удар на Ердинч срещна гредата. До края на полувремето "лисабонските орли" се съвзеха и успяха да стигнат до равенството. В 42-ата минута Мартинс прехвърли отбраната на парижани и с хитър пас намери Макси Перейра, който с майсторски удар изравни за 1:1.

След почивката домакините взеха инициативата и стигнаха до победата с гол в 81-ата минута на резервата Франко Яра, който стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира и попадна във вратата на Едел за крайното 2:1. Така интригата в този сблъсък остава за реванша след седмица в Париж. /БЛИЦ