Ливърпул победи с 3:1 Манчестър Юнайтед в дербито на 29-ия кръг на Висшата лига. Българската звезда Димитър Бербатов игра цял мач и се отчете с греда, но този път не успя да се разпише. В герой за Ливърпул се превърна Дирк Кайт, който вкара и трите гола. С не по-малък принос за успеха бе Луис Суарес, който се отчете с две асистенции. Виртуозно бе изпълнението на уругваеца при първия гол на домакините, когато навърза четирима играчи на Юнайтед и подаде на голлинията на Кайт.

Това бе трета загуба за Манчестър Юнайтед от началото на сезона. Тимът остава лидер във временното класиране с 60 точки, Арсенал е на второ място с 57, но с мач по-малко. Ливърпул излезе на 6-а позиция с 42 точки.

Още във 2-ата минута Луис Суарес не успя да се разпише след центриране на Раул Мейрелеш. Уругваецът само докосна топката, която без проблеми бе уловена от Ван дер Сар. В 16-ата минута Митко Бербатов нацели дясната греда с удар от границата на наказателното поле. Малко след това Суарес намери Раул Мейрелеш, той свали към Каит, който не успя да я достигне и да стреля към вратата. В 34-ата минута блесна геният на Луис Суарес. Нападателят навърза четирима играчи на Манчестър Юнайтед в наказателното поле, стреля от малък ъгъл вляво в наказателното поле към вратата и почти от голлинията на празна врата Дирк Кайт вкара за 1:0.

Само пет минути след това Ливърпул поведе с 2:0 след втори гол на Дирк Кайт. Луис Суарес центрира отдясно в наказателното поле, Луиш Нани бе на точката за изпълнение на дузпа и вместо да изчисти с глава, върна топката към малкото наказателно поле, Карик увисна и дебнещият зад него Дирк Кайт с глава отблизо покачи на 2:0.

В последните минути на първото полувреме груби влизания и контузия доведоха до напрежение и скупчване на играчите. В 44-ата минута Джейми Карагър влезе грубо в краката на Луиш Нани и го контузи. Съдията спести червен картон на Карагър, а му показа само жълт. Нани не можа да продължи двубоя и бе заменен от Хавиер Ернандес. Няколко секунди след това Суарес влезе грубо в краката на Рафаел да Силва, той от своя страна направи същото срещу Мартин Шкъртел. Словакът тръгна да се разправя с Да Силва и футболистите за втори път се хванаха за гушите. Реферът показа жълти картони на Рафаел да Силва и Шкъртел.

В 59-ата минута Бербо имаше шанс да реализира, но след негов удар с глава Раул Мейрелеш спря топката на голлинията. Минута след това Райън Гигс стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но високо над вратата.

В 65-ата минута Дирк Кайт оформи своя хеттрик. Луис Суарес се отчете с втора асистенция, след като изпълни перфектно пряк свободен удар, Ван дер Сар изби, но Кайт отблизо прати топката за трети път в мрежата на “червените дяволи”.

В 74-ата минута феновете на домакините изригнаха, след като дебют с червената фланелка направи новото попълнение Анди Керъл.

В добавеното време на двубоя Хавиер Ернандес вкара почетния гол за 1:3, след като засече с глава подаване на Райън Гигс.

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:1
1:0 Дирк Кайт (34), 2:0 Дирк Кайт (39), 3:0 Дирк Кайт (65), 3:1 Хавиер Ернандес (90)

Ливърпул: 25.Пепе Рейна, 2.Глен Джонсън, 6.Фабио Аурелио (24 - Сотирис Кириякос), 23.Джейми Карагър, 37.Мартин Шкъртел, 4.Раул Мейрелеш (74 - Анди Керъл), 8.Стивън Джерард, 17.Макси Родригес, 21.Лукас Лейва, 7.Луис Суарес (89 - Джо Коул), 18.Дирк Кайт
 
Манчестър Юнайтед: 1.Едвин ван дер Сар, 3.Патрис Евра, 6.Уес Браун, 12.Крис Смолинг, 21.Рафаел да Силва (76 - Джон О`Шей), 11.Райън Гигс, 16.Майкъл Карик, 17.Луиш Нани (45 - Хавиер Ернандес), 18.Пол Скоулс (84 - Дарън Флетчър), 9.Димитър Бербатов, 10.Уейн Рууни

Стадион: "Анфилд"
Съдия: Фил Дауд
Жълти картони: Джейми Карагър, Мартин Шкъртел (Ливърпул); Едвин ван дер Сар, Рафаел да Силва, Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед)