Кметът на Каварна Цонко Цонев информира пред БЛИЦ, че организира спешна среща на по-малките клубове, които възнамеряват да бойкотират първенството. Благодетелят на Калиакра е бесен от съдийството на мача на тима му срещу Славия, загубен с 0:1. Цонев заяви, че шефът на родните рефери Костадин Костадинов трябва моментално да си подаде оставката.

- Г-н Цонев, недоволен сте от съдийството, а не подавате жалба. Или вече го сторихте?
- Не, няма смисъл да подаваме, защото ще плащаме такса, а след това нищо няма да се промени. А и Венци Стефанов е близък с Коце Костадинов. Съдийската комисия няма как да пореже Славия. Венци и Гриша Ганчев го поддържат. Коце Костадинов е техен човек. Мачът сме го загубили и връщане назад няма. Днес изпратихме официално писмо до Съдийската комисия със запитване каква оценка е писана на тримата съдии от мача със Славия. Видях, че Ивайло Стоянов няма наряд за новия кръг, но ми казаха, че не е наказан. Бил замръзен. Това само Коце Костадинов може да го измисли. Такъв термин няма в нито един футболен съюз. Препоръчвам му да го патентова.

- А защо искате на момента да си подаде оставката?
- Писна ми вече съдиите да се подиграват с нас, а и с останалите по-малки клубове. С интерес очаквам мача с Монтана, където съдия ще бъде счетоводителят от оня футболен хлебозавод. След срещата ще се разбере дали той изпълнява поръчка на Боби Михайлов. Нека да видим дали ще свири нормално. Силно се надявам повече да няма съдийски инфекции с Калиакра, защото чашата вече преля.

- Какви мерки ще предприемете?
- Вече сме установили контакт с така наречените малки клубове. Смятам да ги събера на спешна среща, за да решим какво да правим. Каня отборите след 8-о място, след Славия. Разбира се на срещата не е поканен Йордан Лечков, тъй като е част от футболното статукво. Смятам да се обадя и на Локомотив (Пловдив), тъй като и те постоянно са ощетявани от реферите. Много уважавам Христо Бонев, надявам го да уважи поканата ми. На срещата ще се разберем как колективно да защитаваме интересите си. Ще вземем решения, свързани с бъдещето на "А" група. Ще предложа, ако някой от малките клубове и Локо (Пд) бъде ощетен, да предприемем координирани действия, които могат да преминат към бойкот на цялото първенство. Ако 6-7 отбора се откажем, какво ще стане тогава? А да ги видим онези разбирачи начело с Венци Стефанов. Само искам да му кажа, че той е единственият човек в България, който разбира от футбол. И затова Славия от 10 години не е била в евротурнирите. А да не говорим, че стадионът му е като в Кербала. Аз понеже не разбирам от футбол и той ми препоръчва да си гледам рока, искам да му кажа, че Калиакра поне играе на осветления за разлика от Славия. Аман от такива разбирачи, които от години обещават пари за инвестиции, а нищо не правят. Солидарен съм с мнението му, че българските съдии са некадърници и корумпирани. Доскоро само това повтаряше, а сега не ги напада. Сигурно е доволен, че такива сватбари му свирят.

- Кой тогава трябва да бъде шеф на Съдийската комисия?
- По-добре да върнем Димо Момиров. Тогава ще знаем, че Черно море ще имат по-особено съдийство, обаче спрямо всички останали ще е по-равнопоставено. С Коце Костадинов стана една дива Индия във футбола ни. Трябва да бъде изритан с шутове, за да се оправят нещата. Някой нормален човек да бъде председател на Съдийската комисия.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ