Руският шампион Зенит се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като победи Йънг Бойс с 3:1. Швейцарският тим бе спечелил първата среща с 2:1.
 
Гостите от Берн откриха резултата в 21-ата минута. Амар Джемал се разписа в 21-ата минута, когато се оказа непокрит във вратарското поле след центриране отдясно.
 
Четири минути преди почивката Зенит изравни, след като Данко Лазович се оказа сам срещу вратаря на гостите Вьолфи. В 52-ата минута Сергей Семак обърна резултата в полза на домакините. Той бе сам в наказателното поле, овладя топката с крак и я прати във вратата.
 
Четвърт час преди края Роман Широков се превърна в герой за Зенит. При центриране на Алексей Йонов отляво, овладя на гърди и вкара победния гол.
 
До края на мача Йънг Бойс имаше възможност да разочарова домакините. Бенвеню би в гредата пет минути преди края, а в добавеното време Дудар от непосредствена близост стреля във вратаря Вячеслав Малафеев.
 
На осминафиналите на Лига Европа Зенит ще играе с победителя от сблъсъка между Твенте и Рубин (Казан). Холандският тим на Николай Михайлов спечели гостуването си в Москва с 2:0./БЛИЦ

Зенит (Санкт Петербург, Рус) – Йънг Бойс (Швейц) 3:1
(общ резултат 4:3)
0:1 Амар Джемал (21), 1:1 Данко Лазович (41), 2:1 Сергей Семак (52), 3:1 Роман Широков (76)