Блекпул победи пред собствена публика Тотнъм с 3:1 в отложения им двубой 18-ия кръг във Висшата лига. Така „мандарините” нанесоха сериозен удар по амбициите на „шпорите” за класиране в челната четворка в края на настоящата кампания и ново участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Трибуните на "Блумфийлд Роуд" изригнаха в 19-ата минута, когато звездата на домакините Чарли Адам реализира хладнокръвно от дузпа за 1:0. Минута преди края на първата част Джеймс Бийти центрира отлично към Ди Джей Кембъл, който с бомбен изстрел от въздуха реализира за 2:0.

След почивката „шпорите” натиснаха, но удари на Роман Павлюченко бяха спасени на два пъти от вратаря на домакините Кингсън. Последваха и пропуски на Лука Модрич и Стивън Пиенаар, които стреляха покрай вратата от изгодни позиции. В 80-ата минута при контраатака домакините поведоха с класическото 3:0 след гол на Ормерот отблизо. В даденото от съдията продължение Роман Павлюченко с удар отдалеч отбеляза почетното попадение за „шпорите” и оформи крайното 3:1.

С победата си Блекпул се изкачи до 12-о място във временното класиране с актив от 32 точки, докато Тотнъм все още държи четвъртата с 47 пункта. /БЛИЦ