ЦСКА (Москва) завърши 1:1 с ПАОК в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа и с общ резултат 2:1 се класира за следващата фаза. "Армейците" бяха спечелили гостуването в Гърция с минималното 1:0 с гол на чешкия нападател Томаш Нецид.

Реваншът на "Лужники" в Москва се игра при -14 градуса. В 67-ата минута гостите от Гърция шокираха домакините с гол в мрежата на Сергей Чепчугов. Резервният вратар на ЦСКА се появи на терена само 120 секунди по-рано, заменяйки Игор Акинфеев. Златан Муслимович прати топката в мрежата на слисания Чепчугов за 0:1.

Така класирането на "армейците" на 1/8-финалите бе под сериозна въпросителна. В 80-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Вагнер Лав обаче пропусна от бялата точка, пращайки топката в гредата, но при добавката Сергей Игнашевич вкара за спасителното 1:1. Равенството се оказа достатъчно за селекцията на Леонид Слуцки да се класира в следващата фаза след общ резултат 2:1.

Съперник на ЦСКА (Москва) на 1/8-финалите ще бъде Порто или Севиля. Португалците биха с 2:1 в първия мач при гостуването в Испания, а реваншът е утре на "Ещадио до Драгао". /БЛИЦ

ЦСКА (Москва) - ПАОК 1:1
(2:1 общ резултат)
0:1 Златан Муслимович (67), 1:1 Сергей Игнашевич (80)



3.jpg