Берое записа най-изразителната си победа в контролите тази зима, надделявайки с 5:1 срещу Любимец. Проверката се игра на стадион "Локомотив" в Стара Загора.

Любимец изненадващо поведе в резултата в 23-ата минута. Стойко Колев получи топката от Боян Табаков и наказа домакините - 0:1.

До края обаче избраниците на Илиан Илиев прегазиха съперника си и стигнаха до крайното 5:1. По 2 попадения отбелязаха Петър Димитров и Евгени Йорданов, а другото бе дело на Владислав Златинов.

За 1:1 в 27-ата минута се разписа Петър Димитров с глава след центриране на Владислав Златинов.

Избраниците на Илиан Илиев стигнаха до пълния обрат в 35-ата минута, когато отново Петър Димитров попадна в прегръдките на съотборниците си. Тодор Христов центрира в наказателното поле на Любимец, вратарят Дебърлиев не успя да овладее топката и тя попадна в Димитров, който я прати в долния му ляв ъгъл за 2:1.

В 59-ата Владислав Златинов вкара за 3:1 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Шест минути след това и Евгени Йорданов наказа Любимец - 4:1. Гената се разписа и за крайното 5:1 в продължението на мача, когато му асистира Симеон Мечев.

Бразилецът Ромарио Да Силва Ресенде, който в началото на седмицата подписа договор за 2,5 години с Берое, не се включи в днешната контрола. Той замина за Гърция, за да си уреди документите за престой в България и утре ще се прибере в Стара Загора.

На 18 февруари беройци заминават за Полша, където ден по-късно ще играят контрола с Арка (Гдиня), с която ще бъде открит новия 15-хиляден стадион на полския клуб. Проверката е от 19:00 часа българско време. /БЛИЦ

БЕРОЕ - ЛЮБИМЕЦ 5:1
0:1 Стойко Колев (23), 1:1 Петър Димитров (27), 2:1 Петър Димитров (35), 3:1 Владислав Златинов (59-дузпа), 4:1 Евгени Йорданов (65), 5:1 Евгени Йорданов (90+1)