Арис (Солун) и Манчестър Сити завършиха 0:0 в първия 1/16-финален сблъсък от турнира Лига Европа. След като на гръцка земя двата отбора не си вкараха попадение, предстои всичко да се решава на реванша в Англия на 24 февруари.

За гостуването в Солун "гражданите" бяха с най-доброто, но Карлос Тевес, Един Джеко, Гарет Бари и компания така и не успяха да поразят вратата на домакините, които заемат 8-ото място в гръцкия елит.

През първото полувреме избраниците на Роберто Манчини диктуваха темпото. В 16-ата минута защитникът Александър Коларов изведе Един Джеко на стрелкова позиция, босненският нападател би, но ударът му беше блокиран от бранител на Арис.

До почивката с пропуски се отчетоха още Карлос Тевес и Давид Силва. Единственото добро положения за домакините за целия мач бе в 40-ата минута, когато бразилецът Нето стреля технично от фаул, но покрай вратата, пазена от Джо Харт.

През второто полувреме почти липсваха головите опасности. В 65-ата минута силен изстрел на Джеко бе спасен от вратаря на Арис Михалис Сифакис. 15-ина минути преди края в игра за Сити се появи и Марио Балотели, но и той не помогна на тима си да грабне успеха на гръцка земя.

Така Арис продължи отличната си серия, като вече 42 години няма загуба у дома в мач от евротурнирите. /БЛИЦ