Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов остана без достъп до популярните социални мрежи Фейсбук и Туитър. Футболната асоциация на Англия (ФА) забрани на футболистите от Висшата лига използването на въпросните мрежи за изказване на мнения и публикуване на обидни коментари. Чрез официално изявления асоциацията заяви, че ще наказва „сурово” всеки футболист, който дава коментари по повод футбола в Англия чрез интернет.

Преди месец Райън Бабел бе глобен с 10 000 паунда заради това, че си позволи да коментира съдията Хауърд Уеб след мача на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед в турнира за Купата на Англия.

“Участниците в разговори в интернет трябва да имат предвид, че коментарите в тези сайтове може да се считат за обществено обсъждане. Всякакви коментари ще се считат за неправилни, те вредят на репутацията на играта и заплашват с оскърбително, неприлично и обидно въздействие върху дадена личност. Използването на обидни думи, преки или косвени заплахи, насочени към други участници, могат да се считат за незаконни. От футболистите се изисква да действат само в интерес на играта през цялото време и да бъдат наясно с използването на социалните мрежи. Освен това се напомня, че публикациите в сайтове за социални контакти, са видими за обществеността и могат да попаднат в публичното пространство. Това може да доведе и до гражданско производство, започнато от засегнатите страни”, пишат от Футболната Асоциация на Острова./БЛИЦ