Локомотив (Пловдив) завърши 3:3 срещу полския Полония в поредната си контрола от подготвителния лагер в Испания. Равенството бе второ поредно за "смърфовете", които преди дни завършиха 1:1 с лидера в Китай Шендонг (Луненг).

Проверката с поляците беше пълна с емоции, не липсваха и скандалите. Почетният президент Христо Бонев толкова се ядоса от отсъжданията на съдията, че заплаши да прекрати проверката.

Възпитаниците на Неделчо Матушев започнаха по-надъхано и още в 7-ата минута откриха резултата. Атаката тръгна от Валери Георгиев, който открадна топката и комбинира със Сержиньо. Той пък изведе Патрик Огунсото сам срещу вратаря и нигериецът не сбърка – 1:0. Това бе първо попадение за Огунсото с екипа на Локо (Пд).

В края на първото полувреме съдията почти сам вкара гол за поляците и резултатът стана 1:1. Реферът първо измисли нарушение пред дъгата на наказателното поле, след което капитанът на Полония Мержелевски реализира преди построяването на стената. За учуда на "смърфовете" арбитърът зачете попадението, което доведе до бурни протести. В този момент Зума откачи и се нахвърли на рефера, настоявайки контролата да бъде прекратена.

Втората част започна с поредица от голове. В 49-ата минута Адамович шутира към Флориан Лучини и след рикошет топката влезе в мрежата на Локо (Пд) - 1:2. Четири минути по-късно последва ново изравняване. Габор Ерош центрира от фаул и Мартин Кавдански засече с глава за 2:2. В 59-ата минута при идентична ситуация звездата на Полония Еузебиуш Смоларек се разписа с глава - 2:3, след като остана непокрит от Боян Дойкич.

В 62-ата минута сърбинът частично се реваншира за грешката си, след като бе съборен в наказателното поле на поляците и "смърфовете" получиха право да бият дузпа. Христо Златински шутира право в центъра на вратата и оформи крайното 3:3.

До края на мача Локомотив имаше превъзходство на терена, но няколко пропуска не позволиха на тима да си тръгне от Малага с победа. В 76-ата минута Боян Дойкич засече с глава центриране на Габор Ерош, но топката профуча над напречната греда. 10 минути по-късно Хуан Бариентос пробва директен шут от фаул, но вратарят на поляците изби. Последното положение за "черно-белите" бе в 87-ата минута, когато Боян Дойкич отново с глава не уцели вратата от 6-7 метра.

Последната контрола на Локо (Пд) в Испания е в понеделник срещу Малага. /БЛИЦ

ЛОКО (Пд) - ПОЛОНИЯ 3:3
1:0 Огунсото (7), 1:1 Мержелевски (41), 1:2 Адамович (49), 2:2 Кавдански (53), 2:3 Смоларек (59), 3:3 Златински (62-дузпа)

Съставът на Локо (Пд):
Тодор Тодоров (46-Лучини), Йордан Тодоров (46-Родригес), Кавдански (56-Крачунов), Дойкич, Самир Бенжелюн (79-Марчев), Георгиев (48-Ерош), Сандански (61-Кики), Златински (70-Дюран), Коцев (46-Бариентос), Огунсото (56-Раймонди), Сержиньо (46-Витанов)