Литекс успя да победи с 2:0 Лех (Познан) в контрола, играна в Турция. И двете попадения за "оранжевите" бяха реализирани от нови попълнение - Деян Джерманович и Папе Диуф. Словенският нападател има договор с шампионите, а сенегалецът все още е на проби. Само преди дни Лех отвя с 4:0 Локомотив (Пловдив) в проверка в Марбея, но днес за разлика от "смърфовете", Литекс не се даде на поляците, като дори успя да ги победи.

Както е известно, Лех е една от приятните изненади в Лига Европа този сезон. През есента воденият от Хосе Мари Бакеро шампион на Полша изхвърли от турнира Ювентус и завърши втори в групата си с равни точки с Манчестър Сити - по 11. Лех направи 3:3 с гранда от Торино в Италия, а във втория мач отново не загуби - 1:1. Тези две равенства оказаха решаваща роля за отпадането на Ювентус от турнира. Лех пък се класира на 1/16-финалите, където ще спори със Спортинг (Брага).

Джерманович, който бе привлечен в Литекс за заместник на продадения във Франция Уилфред Нифлор, вкара в 53-ата минута. Петър Занев центрира, Том се пребори за топката в наказателното поле на Лех, отклони я към словенеца, който отблизо я прати в мрежата - 1:0.

В 84-ата минута Литекс успя да вкара втори гол, като негов автор бе Папе Диуф. Сенегалският нападател се разписа за крайното 2:0 след центриране на Христо Янев.

Следващата контрола на "оранжевите" от подготвителния лагер в Турция е на 15 февруари - срещу руския Терек (Грозни). /БЛИЦ

ЛИТЕКС - ЛЕХ (Познан) 2:0
1:0 Деян Джерманович (54), 2:0 Папе Диуф (84)
litex.jpg
ЛИТЕКС: 1.Урош Голубович, 3.Петър Занев, 4.Джемал Берберович, 22.Пламен Николов, 33.Николай Бодуров, 7.Христо Янев, 14.Деян Джерманович, 15.Дока Мадурейра, 32.Румен Руменов, 8.Том, 17.Георги Миланов