Лидерът в Източната "Б" група Черноморец (Поморие) и Сливен завършиха 1:1 в контролна среща. Домакините имаха превес през по-голямата част от мача, но направиха и повече пропуски от елитния си съперник.

До почивката се запомниха два опасни пробива по левия фланг на много активния в този мач Крум Стоянов, чиито отлични центрирания обаче не бяха оползотворени от Димитър Благов и Емануил Манев.

През второто полувреме Стоянов беше повален в наказателното поле на "войводите" от Християн Попов и главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка. Дузпата беше превърната в гол от капитана Станимир Митев.

Десет минути по-късно домакините можеха да удвоят аванса си, но Крум Стоянов улучи напречната греда на вратата на Сливен.

В 73-ата минута Валентин Веселинов изравни след майсторско изпълнение от пряк свободен удар в долния ляв ъгъл на вратата - 1:1.

Пет минути преди края Любомир Божинов стреля опасно отблизо, но вратарят на гостите Георги Георгиев успя да спаси, отбивайки с крак.

За поморийските "акули" в тази контрола не играха ангажинарите с младежкия национален отбор Георги Костадинов и Пламен Димов, както и Николай Кръстев и Виктор Петаков, които се възстановяват от здравословни проблеми.

В петък от 14:00 часа селекцията на Петър Хубчев ще мери сили с друг елитен тим - Берое. Контролата ще бъде на стадиона в Обзор. В събота пък Сливен ще домакинства на Несебър. /БЛИЦ