ЦСКА победи Амкар (Перм) с 3:2 в контрола, играна в турския курорт Анталия. Головете за “червените” реализираха Спас Делев, Грегъри Нелсън и Никола Радулович. За гостите се разписаха Джуканов и Хуго. Българите в състава на Амкар Георги Пеев и Захари Сираков не играха. Пеев е в националния отбор за контролата с Естония, а Сираков взе участие в контрола по-рано през деня. Това бе шест победа от общо седемте контроли на ЦСКА през зимата до момента. Единствената грешна стъпка бе равенство 0:0 с Чавдар (Етрополе).

На лагера в Анталия "червените" регистрираха четвърти пореден успех – 2:0 срещу Лудогорец (Разград), 1:0 срещу Черноморец (Одеса), 1:0 срещу Металург (Донецк) и днес 3:2 срещу Амкар. Двете попадения на руснаците бяха първите във вратата на “армейците” във всички седем контроли до момента. Следващата проверка на ЦСКА е на 12 февруари (събота) от 17:00 часа срещу полския Гурник (Забже).

В днешната контрола треньорът Милен Радуканов използва футболистите, които вчера не играха срещу Металург (Донецк). Част от играчите от вчерашния състав се появиха и днес, като Спас Делев, който получи контузия срещу украинците, но днес излезе титуляр и дори отбеляза попадение.

Още в 4-ата минута Делев откри резултата. Нападателят получи пас от Грегъри Нелсън, напредна в наказателното поле и реализира за 1:0. Три минути след това след грешка в “червената” отбрана позволи на Маки да остане сам срещу Чавдаров, но вратарят изби. В първите минути халфовата линия и отбраната на ЦСКА грешеше постоянно и в 17-ата минута логичното се случи – руснаците изравниха. Джуканов напредна през центъра на терена, никой не го пресрещна, той стреля от границата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Чавдаров. Последваха нови центрирания в наказателното поле на ЦСКА, но на два пъти защитата се справи. В 27-ата минута Амкар поведе с 2:1. Хуго видя излезлия от рамките на вратата Здравко Чавдаров и с удар почти от центъра прати топката в мрежата. Стражът успя да се върне и да играе с коженото кълбо, но не успя да отбие.

В 31-ата минута ЦСКА бързо възстанови равенството. След продължителна атака отдясно топката стигна до Грегъри Нелсън в наказателното поле, който от малък ъгъл направи 2:2. В 35-ата минута Кнежевич центрира опасно в наказателното поле на ЦСКА, топката мина през купа от играчи и в последния момент Здравко Чавдаров успя да отбие. В 41-ата минута Калашников от Амкар получи набързо два жълти и съответно червен картон от българския съдия Георги Кабаков, след което напусна терена. На негово място се появи Чех.

В началото на второто полувреме “червените” стигнаха до победното попадение за 3:2. Спас Делев изведе Никола Радулович зад защитата на Амкар, сърбинът овладя, преодоля вратаря и реализира. Три минути след това Костадин Стоянов получи контузия и бе заменен принудително от Джузепе Акуаро. В 52-ата минута отново Радулович можеше да вкара, но пропусна от изгодно положение. В 58-ата минута Спас Делев опита да прехвърли вратаря на руснаците отдалеч, но не намери очертанията на вратата. В 70-ата минута Иван Бандаловски получи подаване по десния фланг, напредна и влезе в наказателното поле, след което падна и искаше дузпа, но Кабаков не отсъди нарушение. В следващите десетина минути Амкар имаше превес, но защитата на ЦСКА се справи с няколко поредни центрирания пред Здравко Чавдаров. В 84-ата минута Трекаричи изпълни пряк свободен удар, руснаците овладяха, организираха контраатака, но Здравко Чавдаров спаси удара на Кнежевич./БЛИЦ

Мачът по минути тук

ЦСКА - Амкар (Перм) 3:2
1:0 Спас Делев (4), 1:1 Джуканов (17), 1:2 Хуго (27), 2:2 Грегъри Нелсън (31), 3:2 Никола Радулович (48)

ЦСКА:
1.Здравко Чавдаров, 2.Павел Виданов, 4.Костадин Стоянов (51 - Джузепе Акуаро), 11.Иван Бандаловски, 30.Фабрицио Грило, 29.Грегъри Нелсън (56 - Лукас Трекаричи), 21.Коста Янев (79 - Георги Амзин), 18.Борис Галчев, 16.Никола Радулович, 27.Станко Йовчев (56 - Владимир Бахъров), 7.Спас Делев
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 22.Георги Амзин, 23.Владимир Бахъров, 6.Джузепе Акуаро, 10.Лукас Трекаричи

Амкар (Перм): 58.Гершов, 22.Мержич, 17.Нелсън, 28.Клашников, 30.Хуго, 46.Молодцов, 33.Кнежевич, 4.Майкич, 66.Рябокобленко, 43.Джуканов, 99.Маки
Резерви: 41.Шумайло, 89.Секретов, 31.Чех, 18.Бормисторов, 39.Михальов

Съдия: Георги Кабаков (България)
Жълти картони: Маки, Калашников
Червен картон: Калашников (42 - Амкар)