"Левски" победи с 2:1 Теплице, заемащ 6-ото място във временното класиране на елита на Чехия. Мачът се явяваше 1/2-финал на четиристранния турнир, в който "сините" участват в Кипър. Благодарение на успеха избраниците на Ясен Петров се класираха на финала, където ще се изправят срещу руския гранд Динамо (Москва) с Кевин Курани и Андрей Воронин. Сблъсъкът ще е в петък в Ларнака.

И двете попадения във вратата на Теплице реализира Исмаил Иса, който бе над всички и отлично замести Гара Дембеле. Както е известно, звездата не игра в днешната контрола, както и в тази срещу Белхатов (1:0), тъй като бе част от националния отбор на Мали, загубил с 0:1 снощи от Кот д`Ивоар. Иса вече има 3 гола на сметката си в контролите тази зима. Той се разписа веднъж и при равенството 2:2 срещу словашкия Дубница.

Селекцията на Ясен Петров стартира доста активно срещата с чехите. В началните минути Йовов, Жанвион Юлу-Матондо и Мариян Огнянов обстрелваха вратата на Теплице, но не успяха да поразят целта. Това обаче се случи в 13-ата минута. Тогава Иса откри резултата след отлично подаване на Йовов.

"Сините" продължиха да надиграват съперника си, но нов гол във вратата на Теплице не падаше. В 50-ата минута дори чехите успяха да изравнят. С огромна заслуга за попадението им бе Иво Иванов. Централният защитник на "Левски" получи топката от Марко Видович пред наказателното поле, след което не успя да я подаде на съотборник, а я предостави на Тосек. Нападателят на чехите се озова сам срещу пазилия отлично днес Божидар Митрев и го наказа със силен изстрел за 1:1.

В 61-ата минута Иса получи топката в наказателното поле от Мариян Огнянов, извъртя се и технично отбеляза за 2:1.

Пет минути по-рано попадение на Иса не бе зачетено, тъй като съдията видя нарушение на нападателя в атака.

До края чехите можеха да изравнят резултата. В 86-ата минута Сержиньо Грийн дори за малко не си отбеляза автогол. След остро центриране в наказателното поле холандецът неволно насочи топката към своята врата, но Митрев се отчете с блестяща проява и спаси акробатично.

Така "Левски" се поздрави с победата и в петък ще срещне класния съперник Динамо (Москва) на финала на четиристранния турнир. /БЛИЦ

Контролата по минути - ТУК

ЛЕВСКИ - ТЕПЛИЦЕ (Чехия) 2:1
1:0 Исмаил Иса (13), 1:1 Тосек (50), 2:1 Исмаил Иса (61)
Levski_.jpg
ЛЕВСКИ:
12.Божидар Митрев, 2.Дъстли Мулдер, 3.Сержиньо Грийн, 5.Иво Иванов, 11.Марко Видович, 8.Даниел Димов, 16.Мариян Огнянов, 10.Христо Йовов (57-7.Александър Александров), 17.Даниел Младенов (83-26.Христо Попадиин), 6.Жанвион Юлу-Матондо (70-15.Иван Горанов), 29.Исмаил Иса (75-21.Мирослав Антонов)