Локомотив (Пловдив) претърпя срамна загуба с 0:3 от грузинския Зестафони в последния си мач от турнира Марбея Къп 2011. За "смърфовете" това бе четвърта поредна загуба на испанска земя. След поражението селекцията на Неделчо Матушев остана на последното 8-о място в турнира. На финала по-късно днес един срещу друг се изправят Полония (Варшава) и Днипро (Днипропетровск).

В грешник за българския тим отново се превърна Патрик Огунсото. Привлеченият с огромни очаквания нигерийски нападател се скъса да пропуска положение след положение пред грузинската врата, както правеше и в останалите контроли до момента. Огунсото вбеси Коко Динев, Христо Бонев и Неделчо Матушев и още в 30-ата минута бе заменен от уругвайския нападател Николас Раймонди.

В 12-ата минута Цинамдзеришвили наказа Тодор Тодоров, в 79-ата Йордан Тодоров пък си вкара автогол, а крайното 3:0 за Зестафони оформи Григалашвили от дузпа в 80-ата минута.

Грузинците започнаха по-активно срещата и поведоха в 12-ата минута. След атака отдясно и шут по посока вратата на Тодоров, Цинамдзеришвили отклони топката и излъга стража на Локо (Пд) - 0:1. Последваха силни минути за селекцията на Неделчо Матушев. В 18-ата Любомир Витанов подаде на Здравко Лазаров, капитанът центрира остро и успоредно на линията на вратарското поле, Огунсото засече топката, но вместо в мрежата я прати в страничната греда, което предизвика недоволство на скамейката на българския тим.

В 27-ата минута при поредния си опит Огунсото не успя да вкара на Зестафони. Лазаров навлезе в наказателното поле, пусна към Йордан Тодоров, той не успя да засече топката, но я догони и я върна към нигериеца, който стреля, но твърде слабо в ръцете на вратаря Квасхвадзе. Грузинският страж изпусна кълбото и тя стигна до голлинията, от където успя да я избие. Огунсото недоволно размахваше с ръце и претендираше, че топката е преминала зад голлинията, но съдията беше категоричен и не отсъди гол.

Само две минути по-късно Огунсото уцели и напречната греда на вратата на съперника, а секунди след това бе заменен от изнервения от пропуските му Неделчо Матушев. Край тъчлинията след трагичните му отигравания не спираха да се ядосват Коко Динев и Христо Бонев.

След почивката пред "смърфовете" отново се откриха няколко отлични възможности за гол, но така и не стигнаха до попадение в мрежата на Зестафони, който е лидер в Грузия. За сметка на това грузинците се добраха до класическия успех с 3:0.

В 79-ата минута Йордан Тодоров се опита да изчисти топката след центриране в наказателното поле, но я прати в собствената си врата - 0:2. Само минута по-късно Григалашвили реализира от дузпа за крайното 3:0.

Следващата контрола на Локо (Пд) от лагера в Марбея е в четвъртък, когато съперник ще бъде скромния испански Естепона. /БЛИЦ

ЛОКО (Пд) - ЗЕСТАФОНИ (Грузия) 0:3
0:1 Цинамдзеришвили (12), 0:2 Йордан Тодоров (79-автогол), 0:3 Григалашвили (80-дузпа)

Съставът на Локо (Пд): 28.Тодор Тодоров, 3.Валери Георгиев, 55.Мартин Кавдански (57-17.Боян Дойкич), 5.Юнес Бенжелюн, 25.Хуан Бариентос (46-80.Габор Ерош), 16.Христо Златински, 66.Любомир Витанов (46-24.Самир Бенжелюн), 7.Йордан Тодоров (86-18.Веселин Марчев), 20.Сержиньо (57-14.Янко Сандански), 10.Патрик Огунсото (30-99.Николас Раймонди), 77.Здравко Лазаров