Черноморец не успя да победи втородивизионния швейцарски Винтертур в контрола, завършила 1:1. Проверката бе първа за "акулите" от подготвителния им лагер в Анталия.

В 45-ата минута Антич даде преднина на тима, заемащ 11-ото място във втора дивизия на Швейцария. В 88-ата Муса Койта спаси Черноморец от загубата, вкарвайки за крайното 1:1.

По-голямата част от мача бе изгледан от треньорския щаб на ЦСКА начело с Емил Костадинов и Милен Радуканов. Контролата на Черноморец с швейцарския тим бе заснета с видеокамера от оператора на "армейците". Както е известно, "червените" се сблъскват с Черноморец още във втория кръг от пролетния полусезон на "А" група. Мачът на "Лазур" е на 5 март.

Футболистите на Винтертур започнаха по-активно двубоя и надиграха категорично селекцията на Тони Велков през първото полувреме. В 15-ата минута Биели се озова на добра позиция, но се засуети и след удара му вратарят на Черноморец Паскал Борел спаси. Малко преди почивката обаче Винтертур успя да открие резултата. Точен в 45-ата минута бе Антич - 0:1.

През второто полувреме "акулите" се опитаха да притиснат съперника в собствената му половина. Швейцарците се бранеха успешно, но все пак се пропукаха в края. В 88-ата минута Муса Койта влезе в ролята на спасител за Черноморец, вкарвайки изравнителното попадение - 1:1.

Следващата контрола на избраниците на Тони Велков от лагера в Турция е в понеделник. Тогава "акулите" ще мерят сили с втородивизионния румънски КСМ Рамнику-Валчеа. /БЛИЦ

ЧЕРНОМОРЕЦ - ВИНТЕРТУР (Швейцария) 1:1
0:1 Антич (45), 1:1 Муса Койта (88)

Съставът на Черноморец: Борел, Филипов, Терзиев, Хайри, Старокин, Андреев, Паланков, Савио, Крумов, Муйтис, Тошев (Антонов, Цонков, Костадинов, Койта)

3_2.jpg