ЦСКА победи с 2:0 сензацията Лудогорец в контрола, играна в Турция. Така "армейците" показаха на Литекс и Славия как се побеждава тима от Разград, който направи впечатляваща селекция тази зима и през пролетта гони промоция в "А" група. По-рано в контролите Лудогорец победи с 1:0 Литекс в 45-минутна проверка, след което завърши 0:0 като гост на Славия.

За разлика от "оранжевите" и "белите", ЦСКА не допусна изненада и стигна до победата след попадения на Маркиньос от дузпа още във 2-ата минута и на Лукас Трекаричи в 90-ата.

Още в началото на мача Спас Делев бе фаулиран в наказателното поле на Лудогорец и главният рефер Георги Йорданов отсъди дузпа за ЦСКА. Зад топката застана Маркиньос, който реализира за 1:0.

В 3-ата минута привлеченият от Монтана опитен защитник Станислав Жеков пробва да изравни резултата за Лудогорец. Силният му изстрел обаче среща напречната греда на вратата, пазена от Иван Караджов.

В 7-ата Спас Делев получи топката в наказателното поле, но се засуети и не успя да нанесе удар. В рамките на една минута пред Делев се откриха две възможности да удвои резултата, но и при двете положения защитата на Лудогорец се справи с опасностите. В 30-ата Йордан Минев подаде хитро към Румен Трифонов, който пусна топката покрай вратаря Мирослав Григоров, но бранител в зелено притича и изчисти кълбото преди то да се оплете в мрежата.

В началото на второто полувреме треньорът на "армейците" Милен Радуканов извърши 10 смени. От игралите през първото полувреме на терена остава единствено Йордан Минев. "Червените" имаха няколко шанса за гол, пропуснати от Станко Йовчев и Борис Галчев. Първо Галчев стреля силно от границата на наказателното поле и топката профуча покрай десния страничен стълб на вратата на втородивизионния тим. В 85-ата минута Йовчев пропусна да вкара. Костадин Стоянов се пребори за топката пред наказателното поле на "червените", пусна диагонален пас към Станислав Костов, който моментално продължи към Йовчев. Юношата на ЦСКА се озова сам срещу Мирослав Григоров, прехвърли го, но топката не попадна във вратата, а излезе в аут.

В заключителните секунди на мача Станислав Костов проби по дясното крило и пусна към Лукас Трекаричи, който от границата на наказателното поле направи Григоров безпомощен, вкарвайки му с топовен изстрел за крайното 2:0 за ЦСКА.

Това бе първа контрола и за двата отбора от подготвителните им лагери в Турция. В неделя от 17:00 часа "армейците" се изправят срещу украинския Черноморец (Одеса). /БЛИЦ 

Контролата по минути - ТУК

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ (Разград) 2:0
1:0 Маркиньос (2-дузпа), 2:0 Лукас Трекаричи (90)
2_3.jpg
ЦСКА: 12.Иван Караджов (46-1.Здравко Чавдаров), 2.Павел Виданов (46-4.Костадин Стоянов), 11.Иван Бандаловски (46-30.Фабрицио Грило (59-23.Владимир Бахъров), 19.Апостол Попов (46-6.Джузепе Акуаро), 25.Йордан Минев, 5.Тодор Янчев (46-18.Борис Галчев), 21.Коста Янев (46-20.Петър Стоянов), 28.Маркиньос (46-24.Александър Тонев), 8.Румен Трифонов (46-10.Лукас Трекаричи), 27.Четин Садула (46-32.Мишел Платини) (60-17.Станко Йовчев), 7.Спас Делев (46-14.Станислав Костов)
2_1.jpg
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Мирослав Григоров, 20.Мартин Дечев, 18.Станислав Жеков, 3.Георги Георгиев, 25.Атанас Дреновички, 11.Диян Димов, 6.Николай Дюлгеров, 7.Зоран Златковски, 24.Шенер Ремзи, 8.Димо Атанасов, 10.Тодор Колев (Шоко, Йорданов, Радослав Анев, Мирослав Иванов, Шакиров)