Локомотив (Пловдив) се опъна на шампиона на Русия Зенит (Санкт Петербург), но в крайна сметка падна с 1:2. Престижната контрола се игра в испанския курорт Марбея, където "смърфовете" са на подготвителен лагер. Тя бе първи мач за българския тим от приятелския турнир Марбея Къп 2011.

Попаденията за руския гранд реализираха Саболч Хусти в 13-ата минута и резервата Евгений Стариков в 75-ата. В 72-ата Хуан Бариентос се разписа за "смърфовете".

В 13-ата минута селекцията на Лучано Спалети поведе в резултата. Алексей Йонов напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле на Локо (Пд), където звездата Александър Кержаков свали топката на унгареца Саболч Хусти и той разстреля Флориан Лучини от близко разстрояние - 0:1.

Малко след това вратарят на Зенит Юрий Жевнов се намеси отлично, спасявайки силен изстрел на Христо Златински. След това и пред Патрик Огунсото се откри шанс да изравни. Новото попълнение на Локо (Пд) удари греда, но дори и да бе вкарал, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като бе маркирана засада.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Зенит. През втората част треньорите Неделчо Матушев и Лучано Спалети извършиха множество смени. В игра за "смърфовете" се появи и най-новото попълнение Сержиньо. Португалският халф, който преди време игра във Вихрен, бе привлечен от гръцкия Левадиакос. Сержиньо обаче се превърна в длъжник за Локо (Пд) още в дебюта си с екипа на "черно-белите". Малко след появата си на терена той се озова очи в очи срещу Жевнов, но не успя да го преодолее, пращайки топката високо над вратата на Зенит.

В 72-ата минута избраниците на Неделчо Матушев все пак стигнаха до изравнително попадение. Точен за 1:1 бе Хуан Бариентос, който бе изведен от Николас Раймонди сам срещу вратаря на Зенит Юрий Жейнов, копна топката и я прати в мрежата на шампиона на Русия. Радостта на "смърфовете" обаче беше кратка. В 75-ата руснаците отново поведоха. Точен за 2:1 бе резервата Евгений Стариков, появил се в игра веднага след изравнителното попадение на Локо (Пд).

В 85-ата минута пред "смърфовете" се откри възможност за гол. Появилият се на смяна защитник Пламен Крачунов нанесе опасен удар с глава, но Жевнов със сетни усилия успя да избие топката в корнер.

В предишните си контроли от лагера в Испания избраниците на Неделчо Матушев претърпяха още две загуби - 0:4 от Лех (Познан) и 0:2 от Локомотив (Москва), както и победиха с 2:0 норвежкия Стрьомгодсет. /БЛИЦ

ЛОКО (Пд) - ЗЕНИТ 1:2
0:1 Саболч Хусти (13), 1:1 Хуан Бариентос (72), 1:2 Евгений Стариков (75)
loko_plovdiv_1.JPG
ЛОКО (Пд):
33.Флориан Лучини (56-28.Тодор Тодоров), 2.Джереми Родригес (88-29.Драги Коцев), 5.Юнес Бенжелюн, 55.Мартин Кавдански (56-6.Пламен Крачунов), 3.Валери Георгиев, 66.Любомир Витанов, 80.Габор Ерош (56-25.Хуан Бариентос), 16.Христо Златински, 7.Йордан Тодоров (56-14.Янко Сандански), 77.Здравко Лазаров (46-20.Сержиньо), 10.Патрик Огунсото (46-99.Николас Раймонди)

zenit.gif
ЗЕНИТ:
30.Юрий Жевнов, 2.Александър Анюков, 4.Фернандо Мейра, 6.Николас Ломбертс, 24.Александър Лукович, 27.Игор Денисов, 20.Виктор Файзулин, 57.Алексей Йонов, 25.Сергей Семак, 23.Саболч Хусти, 11.Александър Кержаков (Гомелко, Илич, Ремньов, Борлак, Иванов, Оздоев, Ибричич, Гададгов, Фал, Майкон, Хамину, Нахушев)


Испания, Марбея
Жълти картони: Любомир Витанов, Юнес Бенжелюн (Локо Пд); Саболч Хусти (Зенит)