Локомотив (Пловдив) загуби с 0:2 от Локомотив (Москва) в престижна контрола, играна в Херес. Поражението е второ за "смърфовете" от подготвителния лагер на тима в Испания. Преди дни селекцията на Неделчо Матушев отстъпи с 0:4 от шампиона на Полша Лех (Познан), след което успя да победи с 2:0 норвежкия Стрьомгодсет.

Днешната контрола между пловдивския и московския Локомотив се игра на терен, намиращ се на 50-ина метра от пистата в Херес, на която се провеждат стартове от Формула 1.

Точни във вратата на Флориан Лучини бяха Ибричич в 63-ата и Фал в 69-ата. И двамата се появиха в игра за руския гранд в началото на второто полувреме.

Двубоят започна добре за "смърфовете", който надиграваха съперника си в началните минути. В 7-ата минута Здравко Лазаров стреля към вратата на Локо (Москва), но неточно. До почивката Електричката и Йордан Тодоров на няколко пъти центрираха топката в наказателното поле на руснаците, но до опасност така и не се стигна.

През втората част "смърфовете" бяха надиграни от избраниците на Юрий Красножан, които откриха резултата в 63-ата минута. Тогава Ибричич остана непокрит в наказателното поле на Локо (Пд) и реализира - 0:1. В 69-ата другата резерва Фал оформи крайното 2:0 за Локо (Москва), който завърши на 5-ото място в Русия през последния сезон.

Следващата контрола на Локо (Пд) в Испания е на 3 февруари срещу шампиона на Русия Зенит (Санкт Петербург). /БЛИЦ

ЛОКО (Пд) - ЛОКО (Москва) 0:2
0:1 Ибричич (63), 0:2 Фал (69)

ЛОКО (Пд):
Лучини, Родригес, Ю. Бенжелюн, Кавдански, С. Бенжелюн, Ерош, Георгиев, Тодоров, Златински, Лазаров, Раймонди (Дани Кики, Витанов, Крачунов, Огунсото, Бариентос, Сандански, Коцев, Марчев, Дойкич)

ЛОКО (Москва): Амелченко, Янбаев, Дюрица, Баша, Шишкин, Игнатиев, Лосков, Глушаков, Торбинский, Съйчев, Минченков (46-Гомелко, Илич, Иванов, Борлак, Оздоев, Ремньов, Ибричич, Гададов, Фал, Майкон, Хамину)