Рилски спортист надделя с 87:68 срещу Ямбол в последния двубой от програмата на 16-ия кръг на Националната баскетболна лига. Поредният си силен мач от началото на сезона изигра топ реализаторът в НБЛ Иван Лилов. Той отново бе най-резултатен за Рилецо, отбелязвайки 29 точки, а освен това хвана и 7 борби.
Александър Радоевич игра добре и завърши с дабъл дабъл след 15 точки и 11 борби, а Димитър Караджовски се отчете с 14 точки, 6 асистенции и 5 борби. За гостите от Ямбол най-много точки отбеляза Станислав Говедаров - 16. Центърът Николай Върбанов направи дабъл дабъл с 11 точки и 10 борби, а Павел Маринов добави 10 точки.

Така "скиорите" днес постигнаха нова хубава победа само за 8 дни след успехите срещу Евроинс Черно море в НБЛ и Балкан в Балканска лига.

Рилски спортист остана на 4-ото място във временното класиране на НБЛ с 24 точки след 8 победи и 8 загуби от началото на сезона. Ямбол пък е на 6-ата позиция с 21 точки - 5 успеха и 11 поражения.

В следващия кръг Рилски спортист ще пътува до Ботевград за мач с Балкан, който ще е много важен в битката за третото място. Срещата ще се състои на 4 февруари (петък). Ямбол пък ще е домакин на Спартак (Плевен) и ще търси успех след две поредни поражения. /БЛИЦ