Балкан (Ботевград) победи като гост Черноморец (Бургас) с 97:85 в среща от Националната Баскетболна Лига. През първите две части домакините играха по-концентрирано и на моменти водеха в резултата с по 10 точки, като с основна заслуга бяха Симеон Найденов и Христо Захариев. Въпреки това, Балкан не се предаде и на почивката изоставаше само с 4 точки - 40:44.

След паузата гостите обърнаха мача и дори успяха да поведат - 50:49. След това обаче Балкан пак изпусна лидерството и след 30 минути игра Черноморец водеше с шест точки - 68:62. В последната четвърта част ботевградчани прегазиха съперника си и пет минути преди последния съдийски сигнал отново водеха - 77:72. До края домакините заложиха на стрелбата от далеч, но мерникът им изневери и вместо да изравнят, възпитаниците на Дечо Коешинов допуснаха пасивът им да нарастне на 12 точки за крайното 97:85 в полза на Балкан.

Най-резултатен за успеха на ботевградчани бе Георги Давидов с 24 точки, докато Емил Бинев и Дуейн Мортън добавиха по още 17 пункта, а Димитър Филипов се отчене с 14 точки.

За домакините от Бургас пък най-полезен на игрището бе Симеон Найденов с 24 точки, докато Христо Захариев и Константин Коев се отчетоха съответно с по 17 и 15 точки. /БЛИЦ