Лукойл Академик победи с 93:85 "Левски" в мач от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига. Така "сините" не успяха да спрат "студентите" и в третия си опит този сезон. Именно от Лукойл Академик са и трите загуби на "Левски" до момента в родния шампионат. Възпитаниците на Йовица Арсич пък все още не познават вкуса на поражението. След 16 поредни победи Лукойл Академик е едноличен лидер с 32 точки, а селекцията на Константин Папазов има 29.

Домакините водеха през цялото време, като "Левски" излезе напред в резултата само три пъти.

Тодор Стойков и Брандън Хийт бяха най-резултатни за победителите с по 16 точки. Девин Грийн също бе на ниво с 14 точки, а Бруно Шундов добави 11 и 6 борби.

За "сините" за добрите си игри от началото на сезона загатна Арън Харпър, който завърши с 31 точки. Джейсън Кроу добави 14 точки, 7 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки, но и 4 грешки, а Прийст Лодърдейл вкара 12 точки за близо 17 минути игра преди да напусне за 5 лични нарушения.

Във вторник Лукойл Академик ще е домакин на Макаби (Нетания) в мач от турнира Еврочалъндж, а след това ще приеме Черноморец в мач от НБЛ. "Левски" пък ще гостува на Евроинс Черно море във Варна следващата събота. /БЛИЦ