Грозни сцени се разиграха при гостуването на водения от Станимир Стоилов Анортозис на Ермис от 19-ия кръг на първенството в Кипър. Срещата бе прекратена в 95-ата минута заради феновете на тима на Мъри, на които не им се хареса, че любимците им губят.

Малко преди края Анортозис водеше с 1:0 след попадението на Арлиндо Гомеш Семедо-Кафу, разписал се в 16-ата минута.

В 89-ата обаче домакините стигнаха до изравнително попадение чрез Себастиано Ногуейра. 2:1 за Ермис направи Андреас Папатанасиу с гол в 94-ата минута. Любопитното бе, че с асистенция се отчете Йордан Петков. За опитния бранител, който бе освободен от Славия след края на есенния полусезон, това бе дебют с екипа на Ермис, и то като титуляр.

Веднага след попадението феновете на Анортозис се развилняха. Агитката на водения от Стоилов тим наброяваше 3500 души, на които не им се хареса, че любимците им падат, и то само 2 дни преди 100-годишнината на клуба. Феновете на Анортозис удариха с предмет единият от страничните рефери, мятаха седалки, факли и димки по терена. Това на няколко пъти принуди съдията да прекратява за кратко срещата. В крайна сметка той я окончателно даде край, тъй като не бе възможно да се играе футбол.

Очаква се решение на кипърската футболна федерация за случилото се. По всяка вероятност на Анортозис ще бъде присъдена служебна загуба с 0:5.

Преди днешния мач Станимир Стоилов нямаше поражение начело на кипърския си тим. Срещу Ермис отново цял мач на терена бе българският национал Станислав Ангелов.

До голяма степен решително за обрата се оказа изгонването на защитника на Анортозис Кивард Спрокел, който в 70-ата минута получи втори жълт и съответно червен картон. /БЛИЦ

3_1.jpg