Сампдория се класира на 1/4-финалите на Купата на Италия, след като победи драматично у дома Удинезе с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовните 90 минути мачът завърши 1:1, а в продълженията тимовете си вкараха по още един гол за 2:2. Така се стигна до рулетката на дузпите, при които „моряците” имаха повече късмет и успяха да елиминират Удинезе.

В 39-ата минута дошлият под наем от Манчестър Юнайтед Федерико Македа със силен удар откри резултата в полза на Сампдория – 1:0. След почивката играта бе доста оспорвана и се водеше предимно в центъра на терена. Все пак в 89-ата минута Маурицио Исла вкара за гостите и изравни за 1:1, като по този начин срещата бе пратена в продължения. В тях още в 91-ата минута Денис вкара и даде гол аванс за Удинезе. След още девет минути игра Даниеле Десена получи червен картон и напусна игрището, оставяйки домакините с човек по-малко. Драмата стана пълна, след като в 108-ата минута Джампаоло Пацини вкара за 2:2 от дузпа и възстанови статуквото. До края не се стигна до нови попадения и така мачът трябваше да бъде решен с дузпи.

При 11-метровите удари играчите на Сампория се оказаха по-здрави психически и отбелязаха при всичките си 5 опита, докато авторът на втория гол за гостите Денис пропусна своята дузпа и се превърна в грешник за Удинезе.

Така с резултат 2:2 след редовното време и продълженията и 5:4 при дузпите Сампдория продължи към 1/4 финалите на турнира, а там за съперник ще има победителят от сблъсъка между Милан и Бари, които играят утре. /БЛИЦ