Австралия и Южна Корея се класираха за 1/4-финалите нa Купата на Азия, след като спечелиха последните си мачове от Група “C” на турнира.

Австралия победи Бахрейн с минималното 1:0, въпреки че доминираше в мача и държеше инициативата. Единственото и победно попадение за “кенгурата” вкара преди почивката в 37-ата минута халфът Миле Йединак. След този успех Австралия завърши като победител в групата с актив от 7 точки и по-добра голова разлика от Южна Корея.

Корейците също приключиха със 7 точки в групата, а разгромната им победа с 4:1 срещу аутсайдера Индия се оказа недостатъчна за първото място в крайното класиране. В директния сблъсък Австралия и Южна Корея завършиха 1:1 и затова под внимание бе взета головата разлика. Точни за успеха на корейците срещу Индия бяха Дон вон Джи в 6-ата и 23-ата минути, Джа Чеол Коо в 9-ата минута и Хюн Мин Сон в 81-ата минута. Почетното попадение за Индия бе дело на Сунил Чхетри от дузпа в 12-ата минута. На 1/4-финалите Южна Корея по всяка вероятност ще срещне Ирак, а Австралия ще се изправи срещу Иран. /БЛИЦ