ЦСКА е уличен, че плаща дълга си към Сливен по нерегламентиран начин. Както е известно, "армейците" още се издължават на клуба на Йордан Лечков за трансферите на Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Здравко Чавдаров и Коста Янев. Преди дни кметът на Сливен се похвали пред БЛИЦ, че е получил 100 000 лева от дължимите 650 хиляди.

Сега обаче изниква въпросът как ЦСКА са превели парите, след като сметките на "войводите" в над 30 банки са запорирани от 14 декември насам. Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински е наложил запор върху всички вземания на отбора на Йордан Лечков заради дълг към футболиста Васил Велев. Според решение на съда от 29.11.2010 година Сливен дължи на Велев сума в размер на 19 120,80 лева плюс лихва от близо 1000 лева. Дългът към играча първо трябва да бъде изчистен, след което "войводите" могат да ползват горницата над тази сума, ако има такава. В случаят има, тъй като ЦСКА са превели 100 000 лева.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков обаче отнася глоба в размер на 1200 лева, наложена му от частен съдебен изпълнител. Причината е липса на отговор от страна на ПФК ЦСКА ЕАД на наложен запор върху вземанията на ОФК Сливен. Живков отнася глобата като председател на УС на "армейците", тъй като не е отговорил в 3-дневен срок на запитването на частния съдебен изпълнител дали се дължат пари на Сливен и в какви срокове ще бъдат погасявани тези задължения. Живков може да обжалва санкцията си. /БЛИЦ