Италианският първодивизионен Катания е поредният отбор, който проявява интерес към френския голмайстор на "Левски" Гара Дембеле, съобщава пресата на Ботуша, цитирана от БТА.

Тимът от Серия "А" търси усилване на атаката, тъй като заема 16-о място във временното класиране само със 17 отбелязани гола в 19 мача.

Както е известно, друг италиански тим - Киево, също следи 24-годишния Дембеле, който реализира 26 попадения в 26 мача за "сините" през есенния полусезон.

Според информации от последните дни интерес към френския нападател на "Левски" има от страна на английските Уест Хям, Астън Вила, Евертън, Блекбърн и Бирмингам, от румънския гранд Стяуа, от германските Байерн (Мюнхен), Волфсбург и Вердер (Бремен), както и от няколко турски и руски клуба.

Собственикът на "сините" Тодор Батков сподели вчера единствено пред БЛИЦ, че през задаващата се седмица ще стане ясно бъдещето на звездата. Любопитното е, че Дембеле се е отметнал от първоначалнот си намерение и вече е заявил на Георги Иванов-Гонзо, че иска да остане в "Левски". /БЛИЦ