Байерн (Мюнхен) и Волфсбург са единствените два отбора от Бундеслигата, които желаят нападателя на "Левски" Гара Дембеле.

Двата немски тима, които днес играят помежду си за първенство, са проявили интерес към звездата на "сините" с оглед на евентуалното трансфериране на Мирослав Клозе или Марио Гомес от Байерн в Реал (Мадрид) или на вече извършения трансфер на Един Джеко от Волфсбург в Манчестър Сити.

От "Левски" са решени да се разделят с Гара Дембеле още през този трансферен прозорец поради две причини, пише "Гонг". Първата е - нещата, които върши нападателят извън терена и риска, ако остане в "Левски", да не стигне до затвора. Втората причина е чисто финансова и тя се изразява в набавяне на средства за издържане на тима през пролетния дял на първенството.

Както е известно, "Левски" закупи Пламен Илиев, Даниел Димов и Базил Де Карвальо, а чака на проби и десен атакуващ халф с португалски паспорт. Към днешна дата "сините" не са извършили трансфер, от който да постъпят сериозни финансови средства, независимо от непрекъснатото спрягане за продажба на Дембеле, Дарко Тасевски, Жоазиньо и Веселин Минев.

Голмайсторът на "Левски" е бил предлаган в отбори от много страни на Европа, дори и в държави извън Стария континент. /БЛИЦ