Звездата на "Левски" Гара Дембеле ще трябва да се яви отново в съда най-рано след месец, разбра БЛИЦ от свои източници в прокуратурата, след като делото беше върнато в нея.

Това се случи, тъй като Софийският районен съд не прие споразумението между прокурор Анна Каменова и футболиста (6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок) и настоя и за мярка "пробация" през следващите шест месеца - включване в програми за обществено въздействие. Защитникът на Дембеле - Константин Симеонов, не прие предложението, казвайки, че Гара не е човек, който да копае градинки.

Адвокатът и "Левски" настояват в най-скоро време случаят да бъде приключен и на клиента му повече да не се налага да ходи по съдилищата. "Сините" искат максимално бърз съд - още през следващата седмица, и евентуално споразумение от втори опит. Това би помогнало по-скоро да се осъществи дългоочакваният трансфер на Гара в чужбина, тъй като пазарът в големите първенства затваря на 31 януари.

Процесът обаче ще продължи и новото дело няма да е през идната седмица, а поне след месец, разбра БЛИЦ. Причината е в по-дългата процедура, след като делото бе върнато на досъдебно производтсво. Прокурор Анна Каменова първо трябва да напише обвинителен акт срещу Дембеле, след което да го внесе в съда. След това ще се избира и нов съдия. По всяка вероятност този път няма да е Иво Хинов, срещу когото звездата на "Левски" се изправи в сряда. БЛИЦ разбра, че Хинов не е фен на ЦСКА, каквито слухове тръгнаха. Той дори не се интересува от български футбол.

В момента Дембеле е на подготвителен лагер с "Левски" в гръцкия град Александруполис, след като получи временно разрешение за напускане на България. /БЛИЦ