Отборите на Виляреал и Севиля не можаха да се победят и завършиха със зрелищно реми 3:3 в първи 1/4-финален сблъсък помежду им от турнира за Купата на краля в Испания.

Зрителите по трибуните на "Ел Мадригал" се насладиха на истински голов спектакъл, започнал в 24-ата минута с гол на Кани в полза на домакините от Виляреал. Гостите бяха шокирани и получиха ново попадение за 2:0 в 29-ата минута, дело на Джузепе Роси. Все пак „андалусийци” се съвзеха и малко преди почивката Хесус Навас изведе на чудесна позиция Алваро Нагредо, който намали за 2:1 В 39-ата минута.

След паузата съперниците продължиха да атакуват смело и в 55-ата минута Жоан Капдевила центрира към Марко Рубен, който с глава опъна мрежата за 3:1. Само 5 минути по-късно Негредо вкара втория си гол след подаване на Ромарик за 3:2. Това обаче не бе всичко в мача. В заключителните минути играчите на „жълтата подводница” се изнервиха и допуснаха изравнителен гол в 88-ата минута, когато точен за бе Алексис. Така за реванша на „Рамон Санчес Писхуан” Севиля ще излезе в ролята на фаворит най-вече заради трите си отбелязани гола на чужд терен. /БЛИЦ