Босът на “Левски” Тодор Батков бе бесен след решение на съда по случая "Гара Дембеле". "Това е позор. Този позор показва какво е в България в момента. Не, не виждам субективен елемент или завера. Но само в 0,1% съдът не приема споразумението между двете страни", коментира Батков, цитиран от “Труд”. Както е известно, вчера родният съд не уважи споразумението, което бе сключено между Дембеле и неговия адвокат и прокуратурата. Футболистът се призна за виновен и се надяваше да получи 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

"По принцип пробация не се налага на чужденци, така е прието. Ако налагаха пробация на всички пияни шофьори, които минават през България, какво щеше да стане. Аз съм убеден, че справедливостта ще възтържествува, но защо трябва да се минава през пободбни позорни перипетии?... Нищо, Гара Дембеле ще остане в Левски и ще бием ЦСКА с 5:0. Може пък съдията да е голям левскар и да иска Дембеле да играе при нас следващите три години", допълни още Батков.

Разминаването се получи в желанието на съда да наложи пробация на футболиста и той да бъде включен в програми за обществено въздействие. По този начин френският голмайстор не може да бъде трансфериран в чуждестранен клуб до следващо решение след обжалването, което ще бъде най-вероятно след месец. /БЛИЦ