Трансферът на Дембеле от “Левски” в Киево може да пропадне не заради забраната на нападателя да напуска България, а заради начина на плащане. Босовете на “сините” искат пари накуп от Киево, от където са готови да дадат 2,2 млн. евро за голмайстора, но на траншове.

Левски е поискал от Киево повече от 1 млн. евро първоначално плащане за Гара Дембеле стана ясно вчера. Италианците от началото на седмицата водят преговори за нападателя, като засега трансферът върви в рамките на 2,2 млн. евро. Това обаче е в случай ако Дембеле се освободи от съдебно-криминалните си проблеми и получи право да напусне България.

Спънка в преговорите обаче се е явил начинът на плащане. “Сините” са поискали накуп половината от сумата, а италианците предложили друг вариант, с първоначално плащане на около 500 хил. евро и последващи траншове през следващите две години, каквато е обичайната практика, пише "7 дни спорт". Именно това са различията между двете страни. На всичкото отгоре Тодор Батков получавал разнопосочни съвети какво да прави. Едни казвали - продавай го бързо този, докато не се е напил пак. Други съветвали - изчакай, ще вземеш по-добри пари.

Самият Батков се стреми към сделка, която ще гарантира бързи постъпления в Левски. Босът вече заяви, че бюджетът на клуба за тази година зависи и от продажбата на Дембеле. /БЛИЦ