Световният и европейски клубен шампион Интер победи Дженоа с 3:2 у дома в 1/8-финал от турнира за Купата на Италия и се класира за следващата фаза, където ще има за противник победителя от сблъсъка между Наполи и Болоня.

Наставникът на „нерадзурите” Леонардо бе дал шанс за изява на повече от резервите. Все пак в герой за гранда от Милано се превърна играещият по принцип като титуляр Самуел Ето'о. В 15-а минута камерунецът откри резултата, а в 34-а след подаване на Майкон отново той удвои.

След паузата гостите от Генуа намалиха с гол от дузпа на Каржа в 54-а минута. Много бързо обаче Интер си върна владението над срещата. В 59-а Марига след центриране на Майкон и удар с глава направи резултата 3:1. В добавеното време на мача Скули с глава оформи крайното 3:2 в полза на Интер, който продължи към 1/4-финалите.

В друга 1/8-финален сблъсък Палермо победи Киево с 1:0 и също продължи в следващия етап на надпреварата. В герой за сицилианците се превърна Фрабрицио Миколи, който вкара единственото попадение в 80-ата минута от дузпа. /БЛИЦ