Адвокатът на Гара Дембеле коментира, че взетото решение от съдията по-рано днес не е правилно. Както е известно, съдия Иво Хинов днес наложи две наказания на футболиста - 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок заради фалшиви документи и 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок заради шофиране в нетрезво състояние. Към второто решение се добавя и включване на Дембеле в програми за обществено въздействие, т.е. извършване на обществено полезен труд.

“Не сме съгласни с решението за пробационната мярка. Ако Гара не изпълнява указанията на пробационните служби, може да се стигне до там, че присъдата от условна може да премине в ефективна. Какво правим тогава? Пълна дивотия, не искам да коментирам решението на съдията, но нямаше право да налага две наказания за едно провинение”, заяви адвокат Симеонов.

БЛИЦ разбра от свои източници в Прокуратурата, че и след днешния работен ден Гара Дембеле продължава да има забрана да напуска България. От Прокуратурата заявиха, че молбата на адвоката ще бъде разгледана най-рано утре. Юристът още днес на обяд е пуснал молба, с която се надяваше санкцията на Гара да бъде отменена днес и той да може да пътува свободно още от утре.

“Аз подадох молбата още днес, веднага след като свърши заседанието. Трябва технологично време, за да стигне до прокурорката. Надявам се утре забраната да бъде отменена и Гара да замине за Гърция. Аз съм посочил, че той трябва да пътува с отбора за лагер. Ако не стане, ще трябва да остане в България още 1-2 дни, неприятно е, но едва ли ще бъде фатално”, коментира адвокат Константин Симеонов пред БЛИЦ.

“Левски” заминава за лагер в Александруполис (Гърция) утре около 12-12,30 часа. Ако до това време молбата на адвоката на Дембеле не бъде разгледана, футболистът няма как да тръгне със “сините” за южната ни съседка./БЛИЦ