Адвокатът на Гара Дембеле - Константин Симеонов, хвърли част от вината за решението на съда и върху журналистите. Както е известно, съдът наложи две наказания на футболиста, като към второто бе прибавено и участие в програми за обществено въздействие. Именно с това юристът и Гара не бяха съгласни и обжалваха, което доведе до връщане на случая в Прокуратурата.

"Много тежко наказание, практически е невъзможно да бъде изпълнявано от Гара. Големият медиен интерес повлия на съда за по-суровата санкция. В конкретният случай, вашето присъствие попречи да бъде подписано споразумението", каза юристът.

"Ще направим опит още един път да влезем в съда, тъй като този съдия не прие нашето споразумение с прокуратурата. Всеки друг може да има друго мнение, на което и ние се надяваме. Много от нещата могат да се променят, защото някои от доказателствата по едното обвинение не са категорични", добави адвокат Симеонов.

"Ние не сме съгласни Дембеле да минава въпросния изпитателен срок, защото това пречи на неговия работен процес. Много неща могат да се променят в делото, тъй като доказателствата не са категорични. Ние се съгласихме на споразумение, за да приключи по-бързо процеса, но явно такъв ни е бил късметът с този съдия", каза още Константин Симеонов.

"Това решение на съда мисля, че няма да попречи на евентуален трансфер на Дембеле. Той обаче не зависи от мен. Няма законови пречки Дембеле да бъде продаден. Делото може да бъде приключено задочно, както се случи с Юсеф Рабех", продължи адвокатът на звездата на "Левски".

"Полицейските служители са заявили и това, което Гара Дембеле сподели - че той им е подал портфейла си, когато са му поискали документите. И те са намерили книжката. Там ситуацията е доста хлъзгава. Никога съдът не се заяжда, той решава. Съдебните решения не се обсъждат, а се изпълняват. Това е основен принцип. В България трябва да престанем да обсъждаме съдебните решения. Ако това беше обикновен български гражданин, отдавна всичко щеше да е приключило с една пробационна мярка за 6 месеца и лишаване от правоуправление, когато има шофьорска книжка", завърши адвокат Симеонов. /БЛИЦ