До няколко часа ще стане ясно дали Гара Дембеле ще може да напуска България. Както е известно, на нападателя е наложена забрана да напуска пределите на страната заради инцидента, в който се намеси в края на миналата година. Очакваше се след днешното споразумение между Дембеле и прокуратурата  да последва потвърждение от съда и наложената забрана да бъде премахната. Това обаче не се случи, тъй като съдът наложи по-тежко наказание на Гара (б.р. – освен условна присъда и участие в програми за обществено въздействие). Адвокат Константин Симеонов обжалва решението на съда и на този етап Гара продължава да е с действаща забрана да напуска България.

“Ще искаме отмяна на ограничителната мярка, за да може да замине за Гърция на лагер още утре. След това ще приключим делото по съответния ред. Ще подам нова молба до Прокуратурата. Забраната може да бъде отменена още днес, утре или вдругиден”, заяви адвокат Симеонов.

БЛИЦ разбра, че съдбата на Гара е в ръцете на прокурор Анна Каменова, която ще реши дали наложената забрана на Гара да напуска България да бъде премахната.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ