Съдът не уважи споразумението, което бе сключено по-рано между Гара Дембеле, неговия адвокат и прокуратурата. Разминаването се получи в желанието на съда да наложи пробация на футболиста и той да бъде включен в програми за обществено въздействие. Адвокатът на нападателя Константин Симеонов не бе съгласен с наложеното допълнително наказание - включване в програми за обществено въздействие и заради това случаят не бе доведен до финал.

Както е известно, по-рано сутринта Гара Дембеле се призна за виновен относно инцидента в края на миналата година. Очакваше се присъдата му да бъде 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

"Господин Гара Дембеле се призна за виновен и сключи споразумение със съда", информира говорителят на прокуратурата Руси Алексиев.

Съдът наложи две наказания на играча – 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок заради фалшивите документи и 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок заради шофиране в нетрезво състояние. Към втората присъда се добавя и включване на Дембеле в програми за обществено въздействие – участие в лекции, свързани с нарушението, което е извършил.

Адвокатът на Гара Константин Симеонов заяви, че няма да допусне Дембеле да сади рози или да разчиства градинки, например. "Не може човек, като Дембеле да изпълнява подобна мярка", отсече Симеонов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ