Звездата на "Левски" Гара Дембеле се призна за виновен относно инцидента, в който бе замесен в края на миналата година. Голаджията на "сините" сключи споразумение с прокуратурата тази сутрин. Присъдата му ще бъде 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Тя ще бъде узаконена в Софийски градски съд по-късно днес, когато Дембеле трябва да се яви пред него, за да му бъде официално съобщено наказанието.

"Господин Гара Дембеле се призна за виновен и сключи споразумение със съда", информира говорителят на прокуратурата Руси Алексиев.

Адвокатът на Дембеле Константин Симеонов заяви, че след влизането в сила на присъдата, тя няма да се окаже пречка при евентуален трансфер на клиента му в чуждестранен клуб. По този начин нападателят ще може да напуска свободно България, а това означава, че той няма да има проблем да замине с "Левски" на подготвителните лагери в Гърция и Кипър. По-рано днес стана ясно, че "сините" са се споразумяли с Киево и се очаква Дембеле да премине в италианския клуб от Серия "А".

Както е известно, френският нападател с малийски корени беше арестуван в Студентски град в началото на декември за шофиране в нетрезво състояние с 1,6 промила в кръвта и представяне на фалшива книжка. /БЛИЦ