Собственикът на "Левски" Тодор Батков скочи на мениджърката Ба Бенжалюн, която преди месеци доведе Гара Дембеле на "Герена", а днес и Базил Де Карвальо. Босът не изключи възможността голаджията да остане при "сините" и именно със сенегалецът да оформят атомно нападение.

"Не е изключено да имаме атомно нападение през пролетта. Шансът да продадем Дембеле в момента е 50 на 50. Трябва да се изпълнят три условия, за да стане трансфер. Да има оферта от клуб, играчът да си оправи проблемите с българското законодателство и да разреши въпроса със своя мениджър. Защото го има и този проблем, не знаем кой точно му е мениджър. Той е прекратил отношения с госпожа Ба Бенжалюн, но тя има някакви претенции и това за момента затруднява трансфера му", заяви Батков.

"Имаме конкретни предложения от клубове от Висшата лига и Серия "А". Желанието на футболиста е да отиде там, за да има по-голямо поле за изява и да бъде наблюдаван от повече хора. Мечтата му е да стане национал на Франция. Желанието му е да продължи в чужбина", каза още босът на "сините".

Батков добави на шега, че ако Гара Дембеле остане, ще му прикачи от своята охрана по време на свободното му време. "Обича живота, на 24 години е. Ние пък сме много лошо място за такива хора. В последно време той беше открито провокиран. Особено за това, което стана в Студентски град. Имаше и други случаи, които слава Богу не бяха стигнали до медиите. Тепърва ще разговарям с него, когато се прибере. Утре си идва и започва тренировки с отбора. Каза ми, че ако остане ще се раздава двойно повече, отколкото досега", добави Батков.

Босът на "сините" не подмина и темата с годината на създаването на клуба. Kакто е известно, адвокатът заяви, че през 2011-а ще бъде честван 100-годишен юбилей на клуба, тъй като "Левски" е създаден 1911-а, а не 1914 година.

"Относно празнуването на 100-годишнината, всеки може да го прави, както го чувства със сърцето. Това е историческата правда. Не е въпросът, че ние трябва да сме най-старият клуб. Който иска да провери в архива и да види документите. Те показват кога е създаден "Левски", но държа да подчертая, че клубът е регистриран съдебно от трима български съдии. Това са съдии в съда на негово величество цар Борис III. Това е станало в открито дело в присъствието на цялото ръководство на "Левски" в онзи момент. Може би, тогава не го е имало моя добър приятел Венци Стефанов, за да проглуши ушите на всички", заяви Батков.

"Тук става дума за един епизод от историята, който не може да бъде зачеркнат. Аз единствен от ръководителите на "Левски" от 60-те години до днес разговарям за това нещо. Излизам открото и казвам, че "Левски" е създаден през 1911 година", добави Тодор Батков. /БЛИЦ