С два гола след рикошет Сирия победи Саудитска Арабия с 2:1 в мач от Група “В” на Купата на Азия. Сирийците, които участват на континенталния шампионат за първи път от 15 години, създадоха доста проблеми на трикратните шампиони и заслужено спечелиха.
 
“Касиунските орли” откриха резултата седем минути преди почивката, когато удар на Абдулразак Ал Хюсеин се отби в главата на Абдулах Шухаил и излъга вратаря Валид Абдулах.
 
Саудитците подобриха играта си след почивката и в 59-ата минута стигнаха до изравнителен гол. Резервата Тайсир Ал Жасам се оказа на точното място в наказателното поле, за да се разпише с глава при неуспешен опит на Мосаб Балхус да изчисти топката след корнер.
 
Голямата сирийска агитка на стадион “Ахмед Бин Али” отново изпадна в екстаз четири минути по-късно. При удар на Ал Хюсеин извън наказателното поле топката рикошира в тялото на футболист и мина покрай вратаря Абдулах.
 
В последните 10 минути Саудитска Арабия натисна в опит за изравнителен гол и бе съвсем близо до успеха в самия край на мача. Ударът с глава на Наиф Назази обаче мина встрани от вратата.
 
Това бе първата победа на Сирия над Саудитска Арабия от 1976 г. насам и едва втората за 24 мача между двата тима./БЛИЦ