Барселона изнесе поредния си рецитал при гостуването на Депортиво (Ла Коруня) и спечели с 4:0 на стадион „Риасор” в мач от 18-я кръг на Примера дивисион. Треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола даде почивка на част от основните футболисти, като Шави, Бускетс и Алвеш останаха на резервната скамейка и не се появиха в игра.

В 26-ата минута Масчерано подаде към Меси, който продължи към Давид Вия, а той излезе сам очи в очи срещу Арансубия и прокара топката между краката му за 0:1. Осем минути по-късно след поредната многоходова атака минала през Педро, Кейта и Вия, нападателят бе изведен в отлична ситуация, но се забави и стреля в тялото на бранител на Ла Коруня. Барса вкара нов гол в 38-ата минута чрез Ерик Абидал, но попадението бе отменено заради засада.

В 52-ата минута Лео Меси удвои преднината на каталунците. В последните минути гостите вкараха още два гола. В 80-ата Иниеста точен удар прати топката в десния ъгъл на Арансубия за 0:3. Само 60 секунди по-късно, в 81-ата минута Меси изведе Педро зад отбраната на Ла Коруня и той прехвърли Арансубия за 0:4.
Веднага след гола Педро бе заменен от новото попълнение на Барселона Ибрахим Афелай, който отново се появи в игра, след като в мача за купата на Краля срещу Атлетик Билбао направи официален дебют за каталунците.

След победата Барселона продължава да е лидер в Примера дивисион с 49 точки. Ла Коруня е на дванадесето място с 21 точки./БЛИЦ