Арсенал бе на път да отпадне от турнира за Купата на Англия, но Франсеск Фабрегас изравни от дузпа срещу Лийдс в последната минута. Двата тима направиха равенство 1:1 и ще преиграят мача на стадиона на Лийдс.

Отборът от Чемпиъншип откри от дузпа чрез Снодграс в 54-ата минута. Драмата бе в края на двубоя на “Емирейтс”, като в 89-ата минута съдията подмина дузпа за “артилеристите”. При следващата атака Тио Уолкът бе задържан и съдията Фил Дауд този път посочи бялата точка. Фабрегас бе точен, а в добавеното време вратарят на Лийдс Каспар Шмайхел спаси почти сигурен нов гол.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор. Аршавин и Бендтнер имаха шанс да вкарат, но Шмайхел бе блестящ и дори парира удар на руснака, който бе излязал очи в очи с него.

В 54-ата минута Денилсон събори Градел в наказателното поле и Фил Дауд посочи бялата точка. Робърт Снодграс простреля Войчех Шчесни за 1:0, макар че полякът докосна топката.

Последваха смени в Арсенал, като Арсен Венгер пусна Сеск Фабрегас и Тио Уолкът, за да усили атаката.

Противно на очакваното гостите имаха повече положения. В последните десетина минути “артилеристите” натиснаха. Уолкът бе изведен срещу Шмайхел, но би в аут. В 89-ата минута младият англичанин бе фаулиран в наказателното поле, но Дауд не реагира. Играчите на Арсенал изразиха претенции. Само минута по-късно реферът даде дузпа след нов фаул срещу Уолкът. Фабрегас изравни и прати мача в преиграване.

До края на мача Шмайхел спаси страхотен удар на Уолкът./БЛИЦ