Талантът Станислав Костов е все по-близо до ЦСКА. 19-годишният играч на Пирин уж бе считан за сигурно ново попълнение на "Левски", но в крайна сметка се очаква да облече червената фланелка. БЛИЦ разбра, че главна роля в преминаването му при "армейците" играе Петър Байкушев, който е свекър на сестрата на Костов. Един от акционерите в Пирин е недолюбван от почти всички в Благоевград. От ръководството на "орлетата" се опасяват, че именно Байкушев ще прибере пари от трансфера на таланта, а в касата на благоевградския клуб няма да постъпи нищо.

"Иво Андонов също трябва да вземе процент, тъй като Костов е от неговата школа. Лошото е, че не спират да мътят главата на момчето. Почти сигурно отива в ЦСКА, а не в "Левски", сподели изпълнителният директор на Пирин Емил Наков пред БЛИЦ.

"Преди Коледа се бяхме разбрали с "Левски". Даваха ни 200 000 лева. Такава е клаузата в договора на Станислав. Който извади сумата, го взема. Тогава обаче Костов ми каза, че не иска трансфер, а желае да остане в Пирин. И какво се оказва сега? Нито ние ще вземем пари от трансфера му, нито Иво Андонов", каза още Наков.

"Само нерви и ядове напоследък. Аз обаче съм поел ангажимент. Не съм мишок, за да бягам първи, когато корабът потъва", отговори Наков на въпрос дали обмисля оттегляне от ръководството на Пирин.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

3_1.jpg