Легендарният Христо Стоичков ще влезе в още една роля. Камата ще бъде водещ на церемонията “Спортист на годината”. Тържеството ще се състои на 22 декември (сряда) от 20,30 часа на сцената на “Рейнбоу Плаза”.

Това ще бъде дебют на най-титулувания български футболист като водещ. До него на сцената ще бъде красивата Нели Атанасова. Освен като телевизионна водеща, тя е известна и като европейска шампионка и вицешампионка по художествена гимнастика.

На церемонията ще бъдат наградени 10-те най-добри спортисти на България, тримата най-добри треньори, отбора на годината и спортист №1 с увреждания. Класираните от 10-о до 4-о място ще получат своите статуетки от носители на отличието „Спортист на годината“ през 53-годишната история на церемонията. Министър-председателят Бойко Борисов ще награди почетната тройка, както и Треньор на годината.

Ректорът на НСА – проф. д-р Лъчезар Димитров, ще връчи наградата на Спортист №1 с увреждания, а шефката на БОК и четирикратен носител на „Спортист на годината“ Стефка Костадинова ще награди най-добрия “Отбор на годината“.

Церемонията „Спортист на годината“ ще се излъчи на живо по БНТ1 от 20.30 до 22.00 часа. 53-тото издание на Церемонията е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов./БЛИЦ