Белгийският шампион Андерлехт се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Тимът победи с 2:0 Хайдук (Сплит). В другия мач Зенит разби като гост АЕК с 3:0 и помогна на Андерлехт за класирането в следващата фаза. Руснаците финишираха на първо място в групата с 18 точки, белгийците са втори със 7, колкото има и АЕК, но гърците отпадат. На последното място остана Хайдук само с 3 точки.

Още в 12-ата минута Том Де Сутер откри резултата в полза на Андерлехт. Малко преди края на първото полувреме другият нападател на домакините Матиас Суарес покачи на 2:0. В същото време Зенит вече водеше в Гърция и за белгийците остана да чакат положителни новини от Атина.

След почивката Андерлехт предимно задържаше топката и не се стремеше на всяка цена да вкара нови голове в мрежата на Радошевич.

В другия мач от групата АЕК посрещна Зенит. Гърците се н уждаеха само от точка, за да се класират за следващата фаза, а руснаците отдавна си бяха осигурили участие на 1/16-финалите. Дори и това не помогна на АЕК да стигне поне до равенство. Тимът падна насред Атина с 0:3. Бухаров изведе руския шампион напред в резултата в 44-ата минута. През второто полувреме Зенит наниза още две попадения. В 67-ата минута Росина направи 2:0, а крайното 3:0 оформи Игор Денисов две минути преди края на двубоя./БЛИЦ